GCMS Application Data Sheet(アプリケーションデータシート)
GC-MS/MS
No. | タイトル |
No.138 (PDF,353kB) |
高感度GC-MS/MSを用いた食品中残留農薬分析の効率化 2017/12/25 High-Throughput Analysis of Residual Pesticides in Foods using High Sensitivity GC-MS/MS |
No.133 (PDF,495kB) |
STQ法と大量注入-GC‐MS/MSを組み合わせた農作物中の残留農薬分析 2016/12/21 Residual Pesticide Analysis in Agricultural Crops Using STQ Method and GC-MS/MS with Large Volume Injection |
No.132 (PDF,541kB) |
STQ法と大量注入-GC-MS/MSを組み合わせた加工食品中の残留農薬分析 2016/11/10 Residual Pesticide Analysis in Processed Food Using STQ Method and GC-MS/MS with Large Volume Injection |
No.115 (PDF,367kB) |
食品中の残留農薬分析における検量線試料調製の自動化 2015/09/30 Automation of the calibration curve sample preparation in pesticide residue analysis in foods |
No.109 (PDF,214kB) |
GC-MS/MSを使用した食品中の多環芳香族炭化水素類(PAHs) 分析 2015/04/08 Analysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons(PAHs) in Foods Using GC-MS/MS |
No.107 (PDF,540kB) |
GC-MS/MSによる農作物中の残留農薬477成分一斉分析法の検討(2) 2015/03/18 Simultaneous Analysis of 477 Residual Pesticides in Agricultural Crops using GC-MS/MS - Part 2 |
No.106 (PDF,349kB) |
GC-MS/MSによる農作物中の残留農薬477成分一斉分析法の検討(1) 2015/03/18 Simultaneous Analysis of 477 Residual Pesticides in Agricultural Crops using GC-MS/MS - Part 1 |
No.96 (PDF,375kB) |
食品中残留農薬420成分のGC-MS/MSによる一斉分析法の検討 2014/05/15 Consideration of multicomponent analysis with GC-MS/MS for 420 Residual Pesticides in Foods |
No.93 (PDF,440kB) |
GC-MS/MSによる加工食品中残留農薬の簡易スクリーニング 2013/11/19 Easy Screening for Residual Pesticides in Processed Foods Using GC-MS/MS |
No.84 (PDF,159kB) |
GC-MS/MS(PCI法)を用いたワイン中の2-メトキシ-3-イソブチルピラジン(MIBP)の高感度分析 2013/09/06 Higher Sensitive Analysis of 2-Methoxy-3-isobutylpyrazine (MIBP) in Wine Using GC-MS/MS(PCI) |
No.72 (PDF,175kB) |
GC-MS/MSによるスキャン/MRMを用いた食品中の残留農薬分析(3) 2012/12/11 Scan/MRM Simultaneous Analysis of Residual Pesticides in foods Using GC-MS/MS (3) |
No.71 (PDF,161kB) |
GC-MS/MSを用いたQuEChERS法による食品中残留農薬一斉分析 2012/12/11 Analysis of residual pesticides in food using QuEChERS by GC-MS/MS |
No.65 (PDF,161kB) |
GC-MS/MSによるスキャン/MRMを用いた食品中の残留農薬分析 (2) 2012/06/22 Scan/MRM Simultaneous Analysis of Residual Pesticides in Spinach Using GC-MS/MS (2) |
No.64 (PDF,170kB) |
GC-MS/MSによるスキャン/MRMを用いた食品中の残留農薬分析 (1) 2012/06/22 Scan/MRM Simultaneous Analysis of Residual Pesticides in Spinach Using GC-MS/MS (1) |
No.62 (PDF,212kB) |
MonoTrapを用いたチーズの香気成分分析 2012/06/04 Analysis of Aroma Compounds in Cheese |
No.57 (PDF,126kB) |
GC-MS/MSを用いた加工食品中の残留農薬分析 2012/05/16 Analysis of Residual Pesticides in Processed Foods Using GC-MS/MS |
GC-MS
No. | タイトル |
No.127 (PDF,671kB) |
Smart SIMを用いた農薬418成分一斉分析 2016/10/27 418 pesticides simultaneous analysis by Smart SIM |
No.126 (PDF,420kB) |
水素キャリアガスを利用したGC-MSでの農薬一斉分析 2016/09/01 Simultaneous analysis of pesticides by GC-MS using hydrogen carrier gas |
No.99 (PDF,284kB) |
GC/MSを用いた食品中のエチレン分析 2014/08/08 Analysis of Ethylene in food with GC/MS |
No.92 (PDF,396kB) |
2本のカラムによる食品中残留農薬の簡易スクリーニング 2013/11/19 Easy Screening for Residual Pesticides in Foods with Two Different Columns |
No.91 (PDF,462kB) |
GC-MSによる食品中残留農薬の簡易スクリーニング 2013/11/19 Easy Screening for Residual Pesticides in Foods using GC-MS |
No.54 (PDF,199kB) |
酒類中の香気成分分析 – 日本酒 2012/04/10 Analysis of flaver components in alcoholic beverage - Japanese sake |
No.53 (PDF,200kB) |
酒類中の香気成分分析 – 麦焼酎 2012/04/10 Analysis of flaver components in alcoholic beverage - Distilled spirit made from barley |
No.52 (PDF,199kB) |
酒類中の香気成分分析 – 白ワイン 2012/04/10 Analysis of flaver components in alcoholic beverage - White wine |
No.51 (PDF,199kB) |
酒類中の香気成分分析 – 赤ワイン 2012/04/10 Analysis of flaver components in alcoholic beverage - Red wine |
No.50 (PDF,203kB) |
酒類中の香気成分分析 – 芋焼酎 2012/04/10 Analysis of flaver components in alcoholic beverage - Distilled spirit made from sweet potatoes |
No.49 (PDF,202kB) |
酒類中の香気成分分析– ウイスキー 2012/04/10 Analysis of flaver components in alcoholic beverage - Whiskey |
No.39A (PDF,383kB) |
GC-MSと多機能注入口(OPTIC-4)によるモノリス捕集剤(MonoTrap) を使用した桃ジュース香気成分の分析 2011/12/26 改訂 Analysis of flavor in peach juice using MonoTrap, multifunctional injector, and GC-MS |
No.32A (PDF,788kB) |
Fast-GC/MSによる香料分析 2021/08/30 改訂 Analysis of fragrance uisng Fast-GC-MS |
No.31 (PDF,321kB) |
Twin Line GC/MSによる食品中残留農薬分析 2011/09/12 Analysis of agricultural chemicals using GC-MS equipped with two different stationary phase columns |
No.27 (PDF,408kB) |
GC×GC-MSを用いたバター中の脂肪酸分析 2011/09/12 Analysis of butter oil fatty acids using comprehensive two-dimensional GC-MS |
No.24 (PDF,224kB) |
野菜ジュースに含まれるアミノ酸分析 2011/09/12 Analysis of amino acids in vegetable juice |
No.23 (PDF,224kB) |
味噌汁に含まれるアミノ酸分析 2011/09/12 Analysis of amino acids inJapanese miso soup |
No.20 (PDF,188kB) |
マイクロ固相抽出-GC-MS法を用いた日本酒分析 2011/06/23 Analysis of VOCs in Japanese sake uisng SPME-GC-MS |
No.19 (PDF,257kB) |
ヘッドスペース-GC-MSを用いた清涼飲料水の分析 2011/06/23 Analysis of VOCs in fruit juice uisng headspace-GC-MS |
No.14 (PDF,218kB) |
緑茶に含まれるアミノ酸分析 2011/06/23 Analysis of amino acids in Japanese green tea |
No.13 (PDF,213kB) |
スポーツドリンクに含まれるアミノ酸分析 2011/06/23 Analysis of amino acids in sport supplement drink |
No.12 (PDF,218kB) |
醤油に含まれるアミノ酸分析 2011/06/23 Analysis of amino acids in soy sauce |
No.3 (PDF,219kB) |
米一粒に含まれるアミノ酸の分析 2011/05/12 Analysis of amino acids in rice |
No.2 (PDF,227kB) |
出汁(だし)に含まれるアミノ酸の分析 2011/05/12 Analysis of amino acids in Japanese broth (dashi) |
No.1 (PDF,247kB) |
お酒に含まれるアミノ酸の分析 2011/05/12 Analysis of amino acids in alcoholic beverage |