GCMS Application Data Sheet(アプリケーションデータシート)

GC-MS/MS

No. タイトル
No.138
(PDF,353kB)
高感度GC-MS/MSを用いた食品中残留農薬分析の効率化  2017/12/25
High-Throughput Analysis of Residual Pesticides in Foods using High Sensitivity GC-MS/MS
No.133
(PDF,495kB)
STQ法と大量注入-GC‐MS/MSを組み合わせた農作物中の残留農薬分析  2016/12/21
Residual Pesticide Analysis in Agricultural Crops Using STQ Method and GC-MS/MS with Large Volume Injection
No.132
(PDF,541kB)
STQ法と大量注入-GC-MS/MSを組み合わせた加工食品中の残留農薬分析  2016/11/10
Residual Pesticide Analysis in Processed Food Using STQ Method and GC-MS/MS with Large Volume Injection
No.115
(PDF,367kB)
食品中の残留農薬分析における検量線試料調製の自動化  2015/09/30
Automation of the calibration curve sample preparation in pesticide residue analysis in foods
No.109
(PDF,214kB)
GC-MS/MSを使用した食品中の多環芳香族炭化水素類(PAHs) 分析  2015/04/08
Analysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons(PAHs) in Foods Using GC-MS/MS
No.107
(PDF,540kB)
GC-MS/MSによる農作物中の残留農薬477成分一斉分析法の検討(2)  2015/03/18
Simultaneous Analysis of 477 Residual Pesticides in Agricultural Crops using GC-MS/MS - Part 2
No.106
(PDF,349kB)
GC-MS/MSによる農作物中の残留農薬477成分一斉分析法の検討(1)  2015/03/18
Simultaneous Analysis of 477 Residual Pesticides in Agricultural Crops using GC-MS/MS - Part 1
No.96
(PDF,375kB)
食品中残留農薬420成分のGC-MS/MSによる一斉分析法の検討  2014/05/15
Consideration of multicomponent analysis with GC-MS/MS for 420 Residual Pesticides in Foods
No.93
(PDF,440kB)
GC-MS/MSによる加工食品中残留農薬の簡易スクリーニング  2013/11/19
Easy Screening for Residual Pesticides in Processed Foods Using GC-MS/MS
No.84
(PDF,159kB)
GC-MS/MS(PCI法)を用いたワイン中の2-メトキシ-3-イソブチルピラジン(MIBP)の高感度分析  2013/09/06
Higher Sensitive Analysis of 2-Methoxy-3-isobutylpyrazine (MIBP) in Wine Using GC-MS/MS(PCI)
No.72
(PDF,175kB)
GC-MS/MSによるスキャン/MRMを用いた食品中の残留農薬分析(3)  2012/12/11
Scan/MRM Simultaneous Analysis of Residual Pesticides in foods Using GC-MS/MS (3)
No.71
(PDF,161kB)
GC-MS/MSを用いたQuEChERS法による食品中残留農薬一斉分析  2012/12/11
Analysis of residual pesticides in food using QuEChERS by GC-MS/MS
No.65
(PDF,161kB)
GC-MS/MSによるスキャン/MRMを用いた食品中の残留農薬分析 (2)  2012/06/22
Scan/MRM Simultaneous Analysis of Residual Pesticides in Spinach Using GC-MS/MS (2)
No.64
(PDF,170kB)
GC-MS/MSによるスキャン/MRMを用いた食品中の残留農薬分析 (1)  2012/06/22
Scan/MRM Simultaneous Analysis of Residual Pesticides in Spinach Using GC-MS/MS (1)
No.62
(PDF,212kB)
MonoTrapを用いたチーズの香気成分分析  2012/06/04
Analysis of Aroma Compounds in Cheese
No.57
(PDF,126kB)
GC-MS/MSを用いた加工食品中の残留農薬分析  2012/05/16
Analysis of Residual Pesticides in Processed Foods Using GC-MS/MS

GC-MS

No. タイトル
No.127
(PDF,671kB)
Smart SIMを用いた農薬418成分一斉分析  2016/10/27
418 pesticides simultaneous analysis by Smart SIM
No.126
(PDF,420kB)
水素キャリアガスを利用したGC-MSでの農薬一斉分析  2016/09/01
Simultaneous analysis of pesticides by GC-MS using hydrogen carrier gas
No.99
(PDF,284kB)
GC/MSを用いた食品中のエチレン分析  2014/08/08
Analysis of Ethylene in food with GC/MS
No.92
(PDF,396kB)
2本のカラムによる食品中残留農薬の簡易スクリーニング  2013/11/19
Easy Screening for Residual Pesticides in Foods with Two Different Columns
No.91
(PDF,462kB)
GC-MSによる食品中残留農薬の簡易スクリーニング  2013/11/19
Easy Screening for Residual Pesticides in Foods using GC-MS
No.54
(PDF,199kB)
酒類中の香気成分分析 – 日本酒  2012/04/10
Analysis of flaver components in alcoholic beverage - Japanese sake
No.53
(PDF,200kB)
酒類中の香気成分分析 – 麦焼酎  2012/04/10
Analysis of flaver components in alcoholic beverage - Distilled spirit made from barley
No.52
(PDF,199kB)
酒類中の香気成分分析 – 白ワイン  2012/04/10
Analysis of flaver components in alcoholic beverage - White wine
No.51
(PDF,199kB)
酒類中の香気成分分析 – 赤ワイン  2012/04/10
Analysis of flaver components in alcoholic beverage - Red wine
No.50
(PDF,203kB)
酒類中の香気成分分析 – 芋焼酎  2012/04/10
Analysis of flaver components in alcoholic beverage - Distilled spirit made from sweet potatoes
No.49
(PDF,202kB)
酒類中の香気成分分析– ウイスキー  2012/04/10
Analysis of flaver components in alcoholic beverage - Whiskey
No.39A
(PDF,383kB)
GC-MSと多機能注入口(OPTIC-4)によるモノリス捕集剤(MonoTrap) を使用した桃ジュース香気成分の分析  2011/12/26 改訂
Analysis of flavor in peach juice using MonoTrap, multifunctional injector, and GC-MS
No.32
(PDF,243kB)
Fast-GC/MSによる香料分析  2011/09/12
Analysis of fragrance uisng Fast-GC-MS
No.31
(PDF,321kB)
Twin Line GC/MSによる食品中残留農薬分析  2011/09/12
Analysis of agricultural chemicals using GC-MS equipped with two different stationary phase columns
No.27
(PDF,408kB)
GC×GC-MSを用いたバター中の脂肪酸分析  2011/09/12
Analysis of butter oil fatty acids using comprehensive two-dimensional GC-MS
No.24
(PDF,224kB)
野菜ジュースに含まれるアミノ酸分析  2011/09/12
Analysis of amino acids in vegetable juice
No.23
(PDF,224kB)
味噌汁に含まれるアミノ酸分析  2011/09/12
Analysis of amino acids inJapanese miso soup
No.20
(PDF,188kB)
マイクロ固相抽出-GC-MS法を用いた日本酒分析  2011/06/23
Analysis of VOCs in Japanese sake uisng SPME-GC-MS
No.19
(PDF,257kB)
ヘッドスペース-GC-MSを用いた清涼飲料水の分析  2011/06/23
Analysis of VOCs in fruit juice uisng headspace-GC-MS
No.14
(PDF,218kB)
緑茶に含まれるアミノ酸分析  2011/06/23
Analysis of amino acids in Japanese green tea
No.13
(PDF,213kB)
スポーツドリンクに含まれるアミノ酸分析  2011/06/23
Analysis of amino acids in sport supplement drink
No.12
(PDF,218kB)
醤油に含まれるアミノ酸分析  2011/06/23
Analysis of amino acids in soy sauce
No.3
(PDF,219kB)
米一粒に含まれるアミノ酸の分析  2011/05/12
Analysis of amino acids in rice
No.2
(PDF,227kB)
出汁(だし)に含まれるアミノ酸の分析  2011/05/12
Analysis of amino acids in Japanese broth (dashi)
No.1
(PDF,247kB)
お酒に含まれるアミノ酸の分析  2011/05/12
Analysis of amino acids in alcoholic beverage
Top of This Page